Zupa pomidorowa Matki Przemytniczki – Smakoterapia
Kilkakrotnie czytałam ten przepis nim go wypróbowałam. W zasadzie – jak można się domyślić z nazwy – zupa zawiera w sobie wiele cennych składników, ale nie podbiła mojego serca. Co oczywiście nie znaczy, że inne osoby po ugotowaniu jej podzielą moje zdanie. Robiąc zupy – krem niekoniecznie lubię wykorzystywać, a następnie miksować warzywa, które stanowią podstawę popularnych polskich zup. Marchewka, seler i pietruszka zmiksowane nie do końca przypadły mi do gustu. Podobnie dynia. O ile bardzo lubię dania z dyni, o tyle w tym daniu, gdzie z założenia efektem gotowania ma być pomidorowa, moim skromnym zdaniem – nie sprawdza się to połączenie. Według mnie – trochę „przekombinowana”. Czas przygotowania ok. 40-45 minut.
Ocena potrawy
Smak: dobry
Czas przygotowania: ok. 40-45 min.
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: duża
Polecam: raczej tak