Zupa kokosowa z czerwoną soczewicą i marchewką

Zupa kokosowa z czerwoną soczewicą i marchewką

To moja ulubiona, by nie napisać – to zupa, którą stawiam na pierwszym miejscu wśród wszystkich zup! Przede wszystkim jej smak przywołuje mi w pamięci smaki Maroka, za którymi bardzo tęsknię. Czas przygotowania to zaledwie 10-15 minut + gotowanie. W zasadzie chwilkę zajmuje nam pokrojenie marchewki, cukinii oraz obranie skórki z pomidorów po ich sparzeniu. Po „wyciągnięciu” esencji przypraw na oleju kokosowym, dalej zupa gotuje się sama. Należy pamiętać, żeby soczewica się nie rozgotowała!

Odnoszę wrażenie, że pozostawiona na następny dzień (o ile to jest w ogóle możliwe) jest jeszcze smaczniejsza. Aromat imbiru, curry, warzyw i mleka kokosowego tworzy raj dla naszych kubków smakowych. Polecam!

Smak: wyśmienity

Czas przygotowania: ok. 0,5 godziny

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: zdecydowanie tak!

Zupa z soczewicy

 

Dodaj komentarz