Sałatka z łososiem wg Marka Zaremby

Sałatka z łososiem

Ciekawy pomysł na sałatkę, choć to chyba jednak nie do końca moje smaki. Łosoś smażony na suchej patelni smakował wyśmienicie, obtoczony w sezamie już trochę mniej (może sezam nie był najlepszy?), na drugi dzień zimy dodany do sałatki – nie urzekł mnie. O ile połączenie łososia z ananasem – było dość ciekawe, to grapefruit nie współgrał według mnie z pozostałymi składnikami.

Potrzebujemy parę minut, by usmażyć kawałki łososia, kolejna chwila to obranie i wyjęcie miąższu grapefruita, dalej – obranie i pokrojenie ananasa. Razem ok. 35 minut.

 

Ocena potrawy:

Smak: raczej dobry

Czas przygotowania: 35 min

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: raczej tak

Dodaj komentarz