Rooibos
Wspaniała! Dzięki przepisowi Pani Agnieszki naprawdę pokochałam tę herbatę. Dotychczas lubiłam ją, ale po połączeniu tej herbaty z ziarnami kardamonu, laską cynamonu, goździkami, imbirem, anyżem i ziarenkami czarnego pieprzu – zyskała ona znacznie w moich oczach!
Wzbogaceni jej (gdy osiągnie temperaturę po przestudzeniu maksymalnie – 60 stopni) miodem, sprawiło, że poczułam smak marokańskiej herbaty, tej którą miałam okazję pić 7 lat temu, w niesamowitym klimacie, ciekawymi ludźmi, w otoczeniu pięknych, żywych kolorów i wszech obecnych – orientalnych zapachów.
Wyśmienita!
Ocena potrawy:
Smak: wspaniały
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: średnia (możemy mieć problem, by w niektórych sklepach kupić ziarna kardamonu)
Polecam: zdecydowanie tak!