Roladki z bakłażanów
Znów moje ulubione bakłażany… Grillujemy je (2 sztuki) na patelni z olejem, w tym samym czasie mieszając jogurt (w przepisie – 100 ml śmietany) z drobno pokrojonym koperkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Kiedy bakłażany będą już zgrillowane – nakładamy na nie jogurt (mimo wszystko optuję za takim wyborem) oraz cienko pokrojone paseczki czerwonej papryki.
Zwijamy w rulon i serwujemy jako przekąskę.
Przyznam, że jadłam bakłażana w formie przekąski w lepszym wydaniu, ale i w tym wypadku czosnek dodany do jogurtu oraz czerwona papryka, wyostrzyły ładnie smak. Co ciekawe, na drugi dzień, wyjęte z lodówki smakowały jeszcze lepiej niż pierwszego dnia.
Ocena potrawy:
Smak: dobry
Czas przygotowania: nieco ponad pół godziny
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak