Pizza z domowym pesto z rukoli Zosi Cudny

Pizza z domowym pesto z rukoli

To moja ulubiona pizza, choć ja dla siebie robię część oczywiście bez szynki serrano.

Ciasto – dobre, bez problemu zawsze wychodzi. Mamy tu ciekawe połączenie pesto z rukoli oraz cukinię. W przepisie dodaje się ją surową, ale ja robiąc po raz drugi tę pizzę, zdecydowałam się lekko ją zgrillować z odrobiną oliwy i czosnku, by nabrała „smaku”.  Ostrości dodaje w tym daniu sama rukola (gdyby było pesto za ostre, można dodać np. natkę pietruszki, czy bazylię), a aromat tworzy szynka.

Jak na każdą pizzę przystało – robi się ją szybko i sprawnie. Dla mnie bardzo ciekawe połączenie, które warto wypróbować.

Ocena potrawy:

Smak:   bardzo dobry

Czas przygotowania:    ok. 1-1.25

Stopień trudności:   średni

Dostępność produktów:   duża

Polecam:   tak

 

Dodaj komentarz