Pierożki w arkuszach ryżowych z suszonymi pomidorami wg Marka Zaremby

Pierożki w arkuszach ryżowych z suszonymi pomidorami

W tym daniu farsz smakował wyśmienicie – połączenie suszonych pomidorów, kaszy jaglanej i szpinaku, z dodatkiem czosnku i gałki muszkatołowej, to ciekawa propozycja na podanie kaszy jaglanej. Po włożeniu farszu do papieru ryżowego, poddaniu obróbce termicznej, lekko smak uległ rozmyciu. Nie pasowało mi to połączenie. Danie zrobiło się mdłe. Próbowałam je trochę ratować robiąc sos na bazie sosu sojowego i posypując ziarnami czarnego sezamu. Trochę pomogło.

Jeśli mamy kaszę już ugotowaną – sam farsz robi się bardzo szybko, chwilę czasu zajmie nam zawijanie go w arkusze papieru (+ ich namoczenie).

Ciekawa jestem opinii innych osób. Wraz z ugotowaniem kaszy, by przygotować danie potrzebujemy ok. 1 godziny.

Ocena potrawy:

Smak: dobry

Czas przygotowania: ok. 1 godzina

Stopień trudności: średni

Dostępność produktów: łatwa

Polecam: raczej tak

Dodaj komentarz