Pieczony łosoś z cytryną, pieprzem i kurkumą – Sirocco

Pieczony łosoś z cytryną, pieprzem i kurkumą

Zrobiłam łososia wg tego przepisu dwukrotnie. Wspaniała marynata nadaje rybie zdecydowany, nowy i wyjątkowy smak. Jest banalnie prosta – jej składniki pieprz, oliwa czosnkowa, kurkuma i skórka z cytryny wystarczy połączyć z sobą i natrzeć nią rybę. Za pierwszym razem łosoś był ok. godziny w marynacie, za drugim razem całą noc i różnica była znaczna. Najlepiej zatem przygotować ją dzień wcześniej. Warto także dokonać właściwego wyboru  miejsca, gdzie nabędziemy łososia. Cóż… prosty przepis, a wyśmienity smak. Koniecznie trzeba spróbować.

Smak: dobry

Czas przygotowania: ok. 15-20 min

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: decydowanie tak!

 

 

Dodaj komentarz