Pieczone szparagi z migdałami, koperkiem i kaparami – PROSTO

Pieczone szparagi z migdałami, koperkiem i kaparami

Jeden z ciekawszych sposobów podania szparagów, jaki znam…

Szparagi polane oliwą, doprawione pieprzem i solą pieczemy w piekarniku ok. 10 minut. Kiedy szparagi pieczą się w piekarniku, rozpuszczamy masło w małym rondelku, dodajemy do nich płatki z migdałów i smażymy, by się lekko zrumieniły. Polewamy nimi szparagi. Do rondelka dodajemy oliwę, rozgrzewamy ją i dodajemy do niej kapary i smażymy, by zrobiły się chrupkie
(ok. 2 minuty).

Wyjmujemy kapary łyżką cedzakową i układamy je na szparagach. Posypujemy koperkiem.

Pięknie wyglądają i wybornie smakują!

Ocena potrawy:

Smak: wyśmienity

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: zdecydowanie tak

 

 

Dodaj komentarz