Pieczone szparagi z migdałami, koperkiem i kaparami
Jeden z ciekawszych sposobów podania szparagów, jaki znam…
Szparagi polane oliwą, doprawione pieprzem i solą pieczemy w piekarniku ok. 10 minut. Kiedy szparagi pieczą się w piekarniku, rozpuszczamy masło w małym rondelku, dodajemy do nich płatki z migdałów i smażymy, by się lekko zrumieniły. Polewamy nimi szparagi. Do rondelka dodajemy oliwę, rozgrzewamy ją i dodajemy do niej kapary i smażymy, by zrobiły się chrupkie
(ok. 2 minuty).
Wyjmujemy kapary łyżką cedzakową i układamy je na szparagach. Posypujemy koperkiem.
Pięknie wyglądają i wybornie smakują!
Ocena potrawy:
Smak: wyśmienity
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: duża
Polecam: zdecydowanie tak