Pasta z bakłażanów i papryki po włosku – Smak życia

Pasta z bakłażanów i papryki po włosku

Uwielbiam pasty warzywne do chleba. Wielokrotnie pisałam także o mojej miłości do bakłażanów, więc chyba domyślacie się już, że pasta nie tylko przypadła mi do gustu, ale i podbiła moje serce.

Obok tytułowych bakłażanów mamy tu także czerwoną paprykę, którą wraz z bakłażanem grillujemy polane odrobiną klarowanego masła. Po wyjęciu z piekarnika, czekamy, by nam przestygły, a następnie dodajemy do nich oliwki, czosnek, listki bazylii, sól i pieprz oraz odrobię oliwy i soku z cytryny – całość miksujemy i kosztujemy z ulubionym pieczywem.

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania: ok. 45-50 minut

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: tak

 

Dodaj komentarz