Omlet na zimno z bazylią i oregano – Dobre życie
Przekonałam się do omletów jakieś dwa lata temu i mogę rzec – zdecydowanie za późno to nastąpiło! Ta wersja omletu jest podstawową – zawiera obok jajek, takie składniki jak: pomidorki, czosnek, cebulę, tymianek i bazylię: wcześniej przesmażone na patelni, które to dodajemy do omletu, jak tylko zacznie się „ściągać”. Wtedy też należy dodać mozzarellę. Całość oczywiście – zarówno warzywa, jak i omlet – smażymy na nadającej potrawie wyjątkowego smaku – oliwie. Autorka – Pani Agnieszka Mielczarek proponuje, by omlet spożywać na zimno, ja jadłam go i na zimno, i na ciepło – w każdej postaci smakował mnie i mojej rodzinie.
Ten przepis może stanowić początek omletowej przygody – to taka – swoistego rodzaju klasyka. To, co dodamy do omletu, to kwestia wyłącznie naszego wyboru i… niczym nieskrępowanej wyobraźni!
Ocena potrawy:
Smak: bardzo dobry!
Czas przygotowania: ok. 15 min
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak!