Ndundari – Italia do zjedzenia

Ndundari

Nie mam szczęścia do dań na bazie mąki, znajdujących się w książce Italia do zjedzenia. Kluseczki zrobiłam z myślą o mym synku. Zdecydowałam się na wersję „na słodko” z bułką tartą (nigdy tego nie robię!) i cukrem trzcinowym (kto mi da rozgrzeszenie?). Przepis wydaje się banalnie prosty – zmieszać ricottę, jajko, mąkę, doprawić solą i gałką muszkatołową i pieprzem. Zagnieść ciasto i ugotować. Już patrząc na konsystencję surowego ciasta, obawiałam się efektu po ugotowaniu. Moje obawy się potwierdziły. Kluski były zbyt twarde. Nie udały się – niestety. Mając na względzie fakt, iż nie mają one żadnych wartości odżywczych, zapewne nie zaryzykuję, by zrobić je jeszcze raz.

 

Ocena potrawy:

Smak:   średni

Czas przygotowania:    ok. 35 – 40 min

Stopień trudności:   średni

Dostępność produktów:   duża

Polecam:  raczej nie!

 

Dodaj komentarz