Napar imbirowy z malinami – Kolorowa kuchnia roślinna

Napar imbirowy z malinami – Kolorowa kuchnia roślinna

Jeżeli czujecie łamanie w kościach, dyskomfort związany ze zbliżającą się chorobą, polecam tę herbatkę. Imbir ma silne właściwości odkażające, przeciwzapalne, dlatego też zalecany jest m.in. przy chorobach. W dodatku poleca się go osobom cierpiącym na migreny, nudności, bolące stawy, nerwobóle, wzdęcia. Imbir zapobiega powstawaniu wrzodów, zwalcza infekcje bakteryjne, wirusowe i grzybiczne. Wystarczy zalać go gorącą wodą, dodać maliny i sok z cytryny. W przepisie jest także ksylitol, ale ja z niego zrezygnowałam. Spróbujcie, na pewno nie pożałujecie.

Ocena potrawy:

Smak: dobry

Czas przygotowania: ok. 5-10 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: tak­­­­­­­

Dodaj komentarz