Mleko jaglane – moje ulubione Smakoterapia

Mleko jaglane – moje ulubione Smakoterapia

Mleko jaglane stało się także moim ulubionym. Obok kaszy jaglanej (ugotowanej) do jego przygotowania potrzebne będą także orzechy nerkowca, daktyle, sól i woda. Całość należy blendować na wysokich obrotach. Bardzo smaczny napój – zarówno do deserów, w tym ciast, jak i jako sam napój. Godne polecenia! Co ciekawe, zostało mnie trochę mleka w lodówce, 3-4 dnia po przygotowaniu, mleko skwaśniało, jak to krowie. Było jednak nadal bardzo smaczne. W zależności od jego przeznaczenia – można pokusić się o dodanie większej ilości niż jest w przepisie daktyli. Ja dodałam też trochę mniej wody, przez co było bardziej gęste. Mniam.

Gotowanie kaszy + blendowanie ok. 25 min. W przypadku braku blendera wysokoobrotowego należy pamiętać o namoczeniu orzechów na noc.

Ocena potrawy

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania: ok. 25 min. do 0,5 godziny (+ ew. moczenie orzechów)

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: zdecydowanie tak!

Dodaj komentarz