Migdałowe śniadanie dla podróżników – Beata Pawlikowska

Migdałowe śniadanie dla podróżników

Propozycja śniadania dla podróżników:) Zastanawiam się dlaczego? Danie składa się – oczywiście z kaszy jaglanej, migdałów (płatków) i startego na grubej tarce jabłka, które razem gotujemy wraz z kaszą. W dalszej kolejności dodajemy kardamon, po kolejnej minucie szczyptę cynamonu, kolejnej  plaster pomarańczy, a jeszcze w kolejnej minucie kurkumę. Jak upłynie kolejna minuta – dodajemy pokrojone w plastry daktyle, a na koniec – po ugotowaniu kaszy – banana. Dobre danie, ale mimo tego, że nie słodzę za dużo, jak dla mnie za mało słodkie. Proponowałabym dodać więcej jabłka, pomarańczy i daktyli w zasadzie też. Wtedy danie nabierze naturalnej słodkości.

Ocena potrawy:

Smak: dobry

Czas przygotowania: ok. 30-35 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: raczej tak!

Dodaj komentarz