Migdałowe śniadanie dla podróżników
Propozycja śniadania dla podróżników:) Zastanawiam się dlaczego? Danie składa się – oczywiście z kaszy jaglanej, migdałów (płatków) i startego na grubej tarce jabłka, które razem gotujemy wraz z kaszą. W dalszej kolejności dodajemy kardamon, po kolejnej minucie szczyptę cynamonu, kolejnej plaster pomarańczy, a jeszcze w kolejnej minucie kurkumę. Jak upłynie kolejna minuta – dodajemy pokrojone w plastry daktyle, a na koniec – po ugotowaniu kaszy – banana. Dobre danie, ale mimo tego, że nie słodzę za dużo, jak dla mnie za mało słodkie. Proponowałabym dodać więcej jabłka, pomarańczy i daktyli w zasadzie też. Wtedy danie nabierze naturalnej słodkości.
Ocena potrawy:
Smak: dobry
Czas przygotowania: ok. 30-35 min
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: raczej tak!