Makaron ryżowy z orzeszkami ziemnymi i fasolką szparagową – Kuchnia w stylu wolnym
Makaron ryżowy jest przeze mnie często wykorzystywany w kuchni – po pierwsze jest niskokaloryczny, po drugie bezglutenowy, po trzecie jest smaczny, po czwarte – nie trzeba go gotować. Podany na gorąco przypomina pad thai. Do jego przygotowania wykorzystujemy fasolę, orzeszki ziemne prażone i sezam prażony oraz kiełki fasoli i posiekaną kolendrę. Sos natomiast składa się z trzech składników – sosu sojowego, oleju bezzapachowego (u mnie ryżowy) i sosu rybnego. Całość smaczna, ale mnie czegoś brakowało… na lekko dymiącą patelnię wbiłam jajka, a następnie dodałam je do makaronu ze składnikami… zdecydowanie lepiej. Polecam, dobrze smakuje i w dodatku stanowi pożywne danie.
Ocena potrawy:
Smak: bardzo dobry
Czas przygotowania: ok. 20 min
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak