Łosoś miodowy – Smak życia

Łosoś miodowy

Przygotowuję często łososia w ziołach lub z kurkumą, jednak nigdy nie łączyłam ziół i kurkumy razem jako marynaty do łososia. Więc tym razem spróbowałam to uczynić. W tym przepisie dochodzi jeszcze miód – którego ja dałam jednak mniejszą aniżeli w przepisie – ilość. Miód łączymy z sokiem z cytryny i oliwą, dodajemy do nich czosnek, zioła (świeże, jakie lubicie – ja dodałam wszystkie, które miałam w ogródku), przyprawy – kurkumę, pieprz i sól, smarujemy marynatą łososia. Odstawiamy na minimum godzinę.

Pieczemy, a następnie podajemy posypane ziołami i skropione sokiem z cytryny i oczywiście – jemy.

Przepis ciekawy, ale mnie nie przypadł do gustu – za dużo się tu dzieje, mały, smakowy, rozgardiasz.

Ocena potrawy:

Smak: przeciętny

Czas przygotowania: ok. 20 minut + godzina, by smak marynaty „przeszedł” na rybę

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: raczej nie

Dodaj komentarz