Kotleciki ziemniaczane z komosą ryżową
To wyjątkowo proste danie. Do jego przygotowania należy ugotować komosę ryżową i w oddzielnym garnuszku ziemniaki. Kiedy będą miękkie trzeba je ubić i zmieszać z ugotowaną komosą. Wyjątkowy smak potrawie nadają przyprawy – kumin, kolendra, czarna sól, pieprz cayenne oraz czerwona cebula, starty imbir, posiekana kolendra, papryczki chili. Do całości, by była ona zwarta dodajemy także bułkę tartą.
Ja zdecydowałam się je upiec w piekarniku. To ciekawa przekąska, a nawet w połączeniu z innymi dodatkami forma drugiego dania. Jednak smakowo… nie urzekła mnie.
Ocena potrawy:
Smak: wyśmienity
Czas przygotowania: ok. 1 godziny (+ namoczenie fasoli w nocy)
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: zdecydowanie tak