Kotleciki ziemniaczane z komosą ryżową – Wegańska kuchnia indyjska

Kotleciki ziemniaczane z komosą ryżową

To wyjątkowo proste danie. Do jego przygotowania należy ugotować komosę ryżową i w oddzielnym garnuszku ziemniaki. Kiedy będą miękkie trzeba je ubić i zmieszać z ugotowaną komosą. Wyjątkowy smak potrawie nadają przyprawy – kumin, kolendra, czarna sól, pieprz cayenne oraz czerwona cebula, starty imbir, posiekana kolendra, papryczki chili. Do całości, by była ona zwarta dodajemy także bułkę tartą.

Ja zdecydowałam się je upiec w piekarniku. To ciekawa przekąska, a nawet w połączeniu z innymi dodatkami forma drugiego dania. Jednak smakowo… nie urzekła mnie.

Ocena potrawy:

Smak: wyśmienity

Czas przygotowania: ok. 1 godziny (+ namoczenie fasoli w nocy)

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: zdecydowanie tak

Dodaj komentarz