Koktajl – Kolorowa kuchnia roślinna
Wprawdzie wyobraźnie nie zna granic, ale sama jeszcze nie wpadłam na to, by połączyć truskawki z mango. Truskawki miałam mrożone, natomiast mango kupiłam wyjątkowo dobre (dojrzałe, ale nie przerośnięte). Cóż tu dużo pisać – wystarczyło wszystko wrzucić do blendera, dodać mleka roślinnego (u mnie akurat kokosowe, z odrobiną wody po wcześniejszym namoczeniu daktyli, natomiast w oryginalne – mleko migdałowe) oraz odrobinę wanilii i kardamonu. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze dodaję go nieco mniej niż jest w przepisie, tym razem też tak zrobiłam. Dla mnie jest on bardzo wyrazisty i lubi dominować. Spróbujcie sami.
Ocena potrawy:
Smak: bardzo dobry
Czas przygotowania: ok. 10 min
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak