Jajka z pomidorami – HUMMUS, ZA’ATAR I GRANATY

Jajka z pomidorami

Czy jajecznica z pomidorami może smakować mieszkańcom naszej szerokości geograficznej? Myślę, że tak, ale raczej bez siedmiu przypraw libańskich, gdyż to one pojawiają się w tym przepisie.

Zatem mamy tu pomidory, które smażymy na oliwie na gładką passatę, następnie dodajemy do nich sól, pieprz i wspomnianą wyżej przyprawę oraz jajka. Początkowo nie mieszamy, pozwalając, by białka lekko się ścięły. Później mieszamy cyt. „od czasu do czasu”.

Smak był… „odjechany”. Nawet jak dla mnie… niekoniecznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Ocena potrawy:

Smak: średni, a nawet… dziwny

Czas przygotowania: ok. 15 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: średnia (możemy mieć problem, by kupić przyprawę libańską, choć możemy też spróbować zrobić ją sami)

Polecam: nie

Dodaj komentarz