Jajka z pomidorami
Czy jajecznica z pomidorami może smakować mieszkańcom naszej szerokości geograficznej? Myślę, że tak, ale raczej bez siedmiu przypraw libańskich, gdyż to one pojawiają się w tym przepisie.
Zatem mamy tu pomidory, które smażymy na oliwie na gładką passatę, następnie dodajemy do nich sól, pieprz i wspomnianą wyżej przyprawę oraz jajka. Początkowo nie mieszamy, pozwalając, by białka lekko się ścięły. Później mieszamy cyt. „od czasu do czasu”.
Smak był… „odjechany”. Nawet jak dla mnie… niekoniecznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Ocena potrawy:
Smak: średni, a nawet… dziwny
Czas przygotowania: ok. 15 min
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: średnia (możemy mieć problem, by kupić przyprawę libańską, choć możemy też spróbować zrobić ją sami)
Polecam: nie