Insalata di Farro
Nie udało mi się kupić farro, musiałabym zaopatrzyć się w nie we włoskim sklepie. Zdecydowałam się zrobić jednak sałatkę z ziarnami pszenicy. Może winnam ją gotować nieco krócej gdyż ziarenka lekko „otworzyły się” niemniej sałatka podbiła moje serce, uwiodła mnie i nie pozwala o sobie zapomnieć. Na pewno do niej powrócę, gdyż dzięki składnikom – oliwie, ogórkom, rzodkiewkom, szczypiorkowi, selerowi naciowemu, octu winnemu i listkom bazylii, jest ona lekka, świeża i pożywna zarazem.
Mogę rzec – uwielbiam ją i z czystym sumieniem polecam (nawet jeśli nie macie farro)!
Ocena potrawy:
Smak: bardzo dobry
Czas przygotowania: ok. godzinę (45 min gotowania farro)
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: średnia
Polecam: zdecydowanie tak!
przydałby się przepis, według którego sporządziła Pani to danie. tak samo jak w przypadku pozostałych, recenzowanych dań.
Blog zawiera recenzję książek. Zatem to nie jest typowy blog kulinarny. Niemniej skontaktuje się z autorami by zapytać o zdanie. Dziękuję za informację.