Gruszki na sałacie faszerowane serem pleśniowym z orzechami – Dobre życie

Gruszki na sałacie faszerowane serem pleśniowym z orzechami – Dobre życie

Takie niebanalne połączenie acz iście w królewskim stylu! Gruszki i ser pleśniowy to duet idealny! W tym przypadku – mocny smak gorgonzoli złagodzony został poprzez zmiksowanie go z serkiem śmietankowym typu philadelphia. Agnieszka Mielczarek proponuje, by przepołowione gruszki spryskać wpierw sokiem z cytryny, by nie ciemniały, a następnie nafaszerować je obydwoma serkami, posypanymi posiekanymi orzechami – według mnie najlepiej włoskimi.

Propozycja podania – wraz z rukulą polaną z sosem na bazie soku i startej skórki z cytryny, szczypty drobnego cukru i oliwy. Jako przystawka czy przekąska – wygląda i smakuje wspaniale.

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania:  ok. 10 min

Stopień trudności:   łatwy

Dostępność produktów:   duża

Polecam:  tak!

 

Dodaj komentarz