Grillowana sałata rzymska z sosem tuńczykowym – SZAFRAN, MIĘTA I KARDAMON

Grillowana sałata rzymska z sosem tuńczykowym 

Grillowana sałata? Czemu nie! Sałatę rzymską skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i posypujemy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Grillujemy ją w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy sos tuńczykowy – oczywiście z tuńczyka (50 g), łyżeczki majonezu i 2 Łyżek jogurtu oraz 1 łyżeczki octu winnego. Całość blendujemy i doprawiamy solą.

Bardzo ciekawa przekąska! Może stanowić też interesującą przystawkę przed daniem głównym.

 

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobre

Czas przygotowania: ok. 20 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: tak

Dodaj komentarz