Fatayer ze szpinakiem
Świetny pomysł na „przegryzkę” w podróży lub przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. Mamy tu standardowe ciasto jak na pizzę oraz farsz ze szpinaku, 1 cebuli, melasy z granatów, odrobiny sumaku, pieprzu i soli oraz według autorki opcjonalnie sera fety lub mozzarelli, a według mnie obligatoryjnie fety. To ona bowiem wraz z cebulą wyostrzają smak pierożków. Zdradzę więcej… dodałam obok sera fety, odrobinę pleśniowego i żółtego wędzonego. Smaki pięknię wymieszały się i podniosły walory smakowe fatayerów.
Dla mnie świetne! Zresztą… dla innych teżJ Choć trzeba przyznać, że ciepłe mimo wszystko lepiej smakują niż zimne.
Ocena potrawy:
Smak: bardzo dobry
Czas przygotowania: ok. 2 godziny
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak