Fatayer ze szpinakiem – HUMMUS, ZA’ATAR I GRANATY

Fatayer ze szpinakiem

Świetny pomysł na „przegryzkę” w podróży lub przekąskę podczas spotkania ze znajomymi.  Mamy tu standardowe ciasto  jak na pizzę oraz farsz ze szpinaku, 1 cebuli, melasy z granatów, odrobiny sumaku, pieprzu i soli oraz według autorki opcjonalnie sera fety lub mozzarelli, a według mnie obligatoryjnie fety. To ona bowiem wraz z cebulą wyostrzają smak pierożków. Zdradzę więcej… dodałam obok sera fety, odrobinę pleśniowego i żółtego wędzonego. Smaki pięknię wymieszały się i podniosły walory smakowe fatayerów.

Dla mnie świetne! Zresztą… dla innych teżJ Choć trzeba przyznać, że ciepłe mimo wszystko lepiej smakują niż zimne.

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania: ok. 2 godziny

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: tak

 

 

Dodaj komentarz