Fasola z Puerto Rico według Marty Dymek

Fasola z Puerto Rico

W tym daniu jest wszystko, co lubię… pomidory, czerwona fasola, cebule, papryka, czosnek, zielone oliwki, kolendra, kapary i przyprawy uwielbiany przeze mnie kumin oraz oregano, mielona kolendra i wędzona papryka. I właśnie, do tej ostatniej nie jestem do końca przekonanaL jeżeli ktoś lubi konkretny smak wędzonki – możemy dodać zgodnie z przepisem 1 łyżeczkę tej przyprawy, ale jeśli ktoś nie przepada za posmakiem „wędzonego boczku” proponuję dodać jej mniej lub całkowicie z niej zrezygnować.

Bardzo ciekawe danie, szybkie do przygotowania (o ile wykorzystujemy fasolkę w puszcze), w którym dużo się dzieję, ale jednocześnie nie na tyle dużo, by zgubić wyrazisty smak składników. Polecam – zapewne bardziej jako danie w okresie jesienno-zimowym niż letnim.

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania: 10-15 minut

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: raczej tak

Dodaj komentarz