Daktylowe trufle z różą – HUMMUS, ZA’ATAR I GRANATY

Daktylowe trufle z różą

Proste i zdrowe słodycze. Miksujemy na gładką masę wcześniej podprażone migdały i daktyle, również wcześniej namoczone w wodzie, z dwiema łyżkami wody różanej i ½ szklanki kakao.

Po zmiksowaniu, formułujemy kuleczki o średnicy 1,5-2 cm i obtaczamy w kakao lub cukrze pudrze.

Uwaga – jeśli nie próbowaliście wcześniej wody różanej, pierwszy raz dodajcie maksymalnie 1 łyżkę – jest bardzo wyrazista w smaku, może zdominować pozostałe składniki.

Ocena potrawy:

Smak: bardzo dobry

Czas przygotowania: 20-25 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: średnia (woda różana nie jest dostępna w zwykłych smakach. Możecie jednak zrobić ją sami)

Polecam: tak

 

Dodaj komentarz