Ciasto – mus z gorzkiej czekolady i kardamonu – Sirocco

Ciasto – mus z gorzkiej czekolady i kardamonu

Od kiedy zmieniłam nawyki żywieniowe, ciasta nie mają dla mnie większego znaczenia… Ciasto, bym zjadła – musi być wyjątkowe, musi wywoływać „gęsią skórkę” z chwilą jego smakowania, musi uzależniać, nie dawać o sobie zapomnieć…

To ciasto takie nie było. Nie porwało mnie i mojej rodziny.

Jego konsystencja – podobnie jak na zdjęciu z książki może budzić niepokój, obawy czy oby na pewno się ono udało. Takie ma jednak być – wilgotne, jakby niewyrośnięte.

Ciekawa jestem opinii innych osób, które je wykonają. Proste – bo oparte na kilku składnikach, czekoladzie, oliwie, jajkach, cukrze, espresso i z nutą kardamonu. Można by rzec – zapowiedź brzmi niezwykle interesująco, ale coś jednak nie gra…

Smak: dobre (a może średnie…)

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Stopień trudności: łatwy

Dostępność produktów: duża

Polecam: raczej tak, ale…

 

 

Dodaj komentarz