Ciasto – mus z gorzkiej czekolady i kardamonu
Od kiedy zmieniłam nawyki żywieniowe, ciasta nie mają dla mnie większego znaczenia… Ciasto, bym zjadła – musi być wyjątkowe, musi wywoływać „gęsią skórkę” z chwilą jego smakowania, musi uzależniać, nie dawać o sobie zapomnieć…
To ciasto takie nie było. Nie porwało mnie i mojej rodziny.
Jego konsystencja – podobnie jak na zdjęciu z książki może budzić niepokój, obawy czy oby na pewno się ono udało. Takie ma jednak być – wilgotne, jakby niewyrośnięte.
Ciekawa jestem opinii innych osób, które je wykonają. Proste – bo oparte na kilku składnikach, czekoladzie, oliwie, jajkach, cukrze, espresso i z nutą kardamonu. Można by rzec – zapowiedź brzmi niezwykle interesująco, ale coś jednak nie gra…
Smak: dobre (a może średnie…)
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Stopień trudności: łatwy
Dostępność produktów: duża
Polecam: raczej tak, ale…