Ciasteczka Jaglane z kremem z daktyli wg Marka Zaremby
Bardzo fajna słodycz podczas jaglanego detoksu. Miałam obawy co do „wygniatania” ciasta z ugotowanej kaszy jaglanej, ale poszło wszystko bardzo sprawnie! Jedynie co mogę zasugerować wszystkim osobom, które zechcą skusić się tę miłą przekąskę, to dodajcie trochę mniej wody lub nie dodawajcie ½ szklanki od razu. Ja dałam odrobinę mniej – ok. 1/3 i ciasto miało odpowiednią konsystencję. Odnoszę wrażenie, że gdybym wlała jej więcej, byłoby zbyt rzadkie.
Czas łączny ich przygotowania wraz z pieczeniem (35 min) to ok. 1 godzina. Ciasteczka są syte, gdyż dużo się w nim „dzieje”. W ich skład wychodzi także żurawina, orzechy włoskie i sezam. Dopełnieniem całości jest krem daktylowy z awokado, który nadaje im nieziemskiej słodyczy….
Ocena potrawy
Ocena potrawy:
Smak : dobry
Czas przygotowania 35 min
Stopień trudności: średni
Dostępność produktów : duża
Polecam tak