Gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem – Kolorowa kuchnia roślinna
Kipi kasza, ale nie mnie…J Zdecydowałam się na to danie z dwóch, bardzo pragmatycznych powodów. Pierwszy – miałam w lodówce pieczarki, drugi – urzekła mnie prostota dania, przekładająca się na szybkość jego wykonania.
Według autorki należy na noc namoczyć pęczak, ja tego nigdy nie czyniłam i tym razem też się nie zdecydowałam. Mimo to – pęczak szybko się ugotował.
Kilka składników – cukinię, cebulę i pieczarki należy przesmażyć na tłuszczu, dodać sos sojowy, suszone, mielone grzyby oraz natkę pietruszki i koperek.
Co tu więcej pisać – gotowe i w dodatku smaczne, a jakie proste!
Ocena potrawy:
Smak: dobry
Czas przygotowania: ok. 35-40 min
Stopień trudności: łatwe
Dostępność produktów: duża
Polecam: tak