Gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem – Kolorowa kuchnia roślinna

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem – Kolorowa kuchnia roślinna

Kipi kasza, ale nie mnie…J Zdecydowałam się na to danie z dwóch, bardzo pragmatycznych powodów. Pierwszy – miałam w lodówce pieczarki, drugi – urzekła mnie prostota dania, przekładająca się na szybkość jego wykonania.

Według autorki należy na noc namoczyć pęczak, ja tego nigdy nie czyniłam i tym razem też się nie zdecydowałam. Mimo to – pęczak szybko się ugotował.

Kilka składników – cukinię, cebulę i pieczarki należy przesmażyć na tłuszczu, dodać sos sojowy, suszone, mielone grzyby oraz natkę pietruszki i koperek.

Co tu więcej pisać – gotowe i w dodatku smaczne, a jakie proste!

 

Ocena potrawy:

Smak: dobry

Czas przygotowania: ok. 35-40 min

Stopień trudności: łatwe

Dostępność produktów: duża

Polecam: tak

 

Dodaj komentarz